Yönetim Kurulu

Cem Bakioğlu Başkan

Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, 1945 yılında İzmir’de doğdu. İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde okudu. 1973 yılında Bak Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ni kurdu.

Cem Bakioğlu, tesislerinin çoğu İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve ağırlıklı olarak ambalaj sektöründe; bunun dışında inşaat, sigortacılık, bilişim, taşımacılık alanlarında faaliyet gösteren, 2017 yılında ise Türkiye’de ilk olarak dondurularak kurutma sistemi ile Meyve ve Sebze üretimiyle gıdaya yönelik yatırımını tamamlayan Bakioğlu Holding’in bünyesinde yer alan kuruluşların sahibidir.

Ege TV ve Radyo Ege ile medya sektöründe de varlık göstermiş olup tüm ekipmanları Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağış yaparak bu sektörden çekilmiştir.

1995 yılında İzmir Adnan Menderes Havalimanı çevresinde kurduğu Bakioğlu Ormanı’na 70.000 ağacın dikimini gerçekleştirdi. Çevre dostu ve yeşil tutkunu olan Cem Bakioğlu, 1995 yılında Ege Orman Vakfı’nı kurdu ve bağışlarla yaklaşık 10 Milyona yakın fidan dikimini gerçekleştirerek Ege Bölgesi’nin ağaçlandırılmasına, eğitim faaliyetleri ve gerçekleştirilen kalıcı projelerle de ülkenin çevresel geleceğine katkıda bulundu.

1995 yılında Bornova’da 24 derslikli Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’ni yaptırarak eğitim alanına da katkı sağlamıştır.

2002 yılında Çiğli Kent Hastanesi’ni kurmuş ve 2008 yılında Kent Alsancak, 2018 yılında Kent Bayraklı Tıp Merkezi’nin açılmasında öncülük etmiştir.

TÜSİAD ve ESİAD üyesi olup, Kipa, Asad, Güçbirliği’nin yönetiminde bulunmuştur.

Enda Enerji Holding A.Ş ve Egenda Ege Enerji Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Evli ve iki erkek çocuk babası Cem Bakioğlu İngilizce ve Fransızca bilmektedir.